Coffee Sheep — Rumová lahôdka s krásnym príbehom len v našej pražiarni

Farmár Juan Felipe s rodinou

Po dvoch rokoch sa do ponuky našej pražiarne vracia unikátna Colombia La Reserva Rum Aged. Obľúbená káva zrejúca v starých rumových sudoch bola pripravená špeciálne pre pražiareň Coffee Sheep.

Nielen svojou farbou, ale aj vďaka chuti kolumbijského rumu prináša výnimočný zážitok. Vychutnajte si rumovú lahôdku plnú mimoriadnej arómy. Kávové zrná fermentujú tri mesiace v sudoch, ktoré slúžili na vyzretie vysokokvalitných rumov. Tento spôsob spracovania je veľmi vzácny a preto je v ponuke kávových producentov len vo veľmi obmedzenom množstve.

Za túto rumovú špeciálku ďakujeme farme La Reserva patriacej pod krídla kooperatívy Cafelumbus. Tá má už viac ako storočnú tradíciu spracovania kávy. Za všetkým však stojí najmä farmár Juan Felipe, jeho rodina a splnené sny.

Veľkú horskú farmu kúpil v roku 2018 s cieľom zamerať sa na trh so špeciálnou kávou. Navyše, časť pozemku s rozlohou 200 akrov vyčlenil ako prírodnú rezerváciu. Tá je dnes domovom mnohých miestnych druhov vrátane ohrozeného medveďa okuliarnatého, ktorý je jediným žijúcim druhom medveďa pochádzajúceho z Južnej Ameriky.

"Keď som po prvý raz prišiel do La Reserva s cieľom pestovať kávu, varovali ma. Vraj na tomto pozemku to je takmer nemožné. Jasná vízia, sny a láska k prírode ma však inšpirovali. Vášeň pre kávu ma povzbudzovala pri prekonávaní pochybností okolia," vyznal sa Juan Filipe.

"Veľkou hrdosťou ma dnes napĺňa nielen naša skvelá káva, ale zodpovednosť za prírodnú rezerváciu. Časy zúfalstva sú vždy príležitosťou na nový začiatok. Naše rána boli presne také. Vždy sme cítili nádej. Krajina nám poskytovala svojou nadmorskou výškou a charakterom pôdy skvelé podmienky pre pestovanie vysokokvalitnej špeciálnej kávy," dodal na záver úspešný farmár, ktorý nikdy nezabudol na životne dôležité spojenie medzi človekom a okolitou prírodou.

Colombia La Reserva Rum Aged sa v našej pražiarni Coffee Sheep zaradila medzi špičku medzi výberovými kávami. Pre praženie sme zvolil stupeň "omni roast", ktorý nechá vyniknúť chuťovému profilu nielen pri espresse, ale vyskúšať môžete aj "rumový" filter.