Coffee Sheep — Identita, rozmanitosť a čerstvosť

Sme jednou z najstarších malých pražiarní na Slovensku. Prvé pokusy s pražením kávy sa datujú do roku 2011. Pod Čákovým hradom sme vtedy odštartovali trend, ktorý Trenčín premenil na mesto voňajúce kávou. Chceli sme jediné - sebe a kamarátom priniesť výberovú zrnkovú kávu. Tak ako sa menia veci okolo nás, meníme sa aj my. Rozšírili sme ponuku, našli overených dodávateľov, experimentovali so zmesami, skúšali alternatívne spôsoby prípravy a testovali rôzne stupne praženia. Náš príbeh nás doviedol k úžasným priestorom kaviarnepražiarne, ku ktorým patrí od neskorej jari do konca babieho leta aj romanticky zastrčená terasa pod hradom.

Naďalej chceme ísť svojou cestou. Našim cieľom bolo prinášať viac ako dobrú kávu. Coffee Sheep je nielen pre nás výnimočný zážitok, potešenie a sociálna interakcia. Naša pražiareň prezentuje hodnoty férového prístupu voči farmárom i našim zákazníkom, spoľahlivosť, kvalitu, ale aj ústretovosť a hrdosť na prácu každého z nás.

Coffee Sheep podporuje ekologickú a trvalo udržateľnú produkciu. Chceme stáť za lokálnymi komunitami nielen pri nákupe kávy od neanonymných pestovateľov, ale aj pri podpore rôznorodých komunít v našom meste a regióne. Kvalitu chceme prinášať nielen prostredníctvom kávy, ale aj kultúry našich životov.

Coffee Sheep je pre nás viac ako pražiareň s kaviarňou. Sú to ľudia, ktorí pre vás denne pražia a pripravujú kvalitnú a chutnú kávu. Sme ale aj kultúrny a komunitný priestor, miesto stretnutí, pohody, relaxu a milého personálu. Nové chute a experimentovanie s rôznym pražením, ale aj nekonečné debaty o veciach dôležitých, či menej vážnych. Alebo len skvelá káva a pohoda v srdci.

Nielen v ponuke kávy presadzujeme širokú rozmanitosť. Tú pomyselne reprezentuje najpredávanejšia káva v ponuke, ktorou je naša vlastná zmes Sheepresso. Jej chuť tvorí brazílska, indická, kolumbijská, a etiópska káva. 

Za každou z našich káv hľadáme možno obyčajný, ale pravdivý príbeh. Pražíme pre vás kvalitné odrody preverené časom vhodné pre všetky okamihy. Podporujeme férový obchod a prinášame vám férové ceny. Dobrá káva musí byť dostupná pre každého. Radosť nám však robia aj limitované edície, ktoré prinášajú vždy niečo špeciálne z každej zberovej sezóny.

Kávu pražíme každý týždeň v menších dávkach, aby sme vám ju mohli ponúknuť vždy čerstvú a voňavú. Mlynčeky v pražiarni a kaviarni nastavujeme denne, aby káva mala čistú a lahodnú chuť. Tá závisí nielen od veľkosti zŕn, ale aj od vlhkosti alebo stupňa praženia. Z každej z našich káv sa snažíme dostať to najlepšie, čo nám ponúka.