€12,90
/ balenie
€10,75
bez DPH
Colombia La Reserva je špeciálna káva s výnimočným chuťovým zážitkom spájajúcim sladké kvetinové tóny a citrusovú sviežosť. V chuti popri sladkosti trstinového cukru vystupujú svieže mandarínky, citrónová tráva, višne. Káva je upražená na stupeň medium, vhodnom na prípravu filtrovanej kávy.
Káva Colombia La Reserva je spracovaná metódou anaerobic honey. Tento proces začína fermentáciou kávových čerešní bez prístupu vzduchu (anaerobic). Nasleduje odstránenie šupky a časti dužiny, a takto znova ostávajú zrná fermentovať. Ďalej sa zrná s časťou ponechanej dužiny sušia metódou honey, na afrických posteliach. Vďaka tejto metóde zrná získavajú svoju sladkosť a kvetinové tóny a vynikajú jej charakteristické chuťové prvky ako mandarínky a višne. Proces anaeróbnej fermentácie sa stáva stále populárnejším vo svete výberovej kávy a farmári objavujú nové možnosti experimentovania s výslednou unikátnou chuťou svojej kávy.
Táto káva bola vypestovaná v Kolumbii na farme La Reserva, od ktorej sme už v minulosti zaradili do našej ponuky nezabudnuteľnú a obľúbenú kávu Colombia La Reserva Rum aged. Farma La Reserva patrí do kooperatívy pestovateľov Cafelumbus s viac ako storočnou tradíciou pestovania a spracovania kávy. Majiteľ farmy Juan Felipe Ocampo sa podujal na náročnú úlohu a vybudoval prosperujúci podnik tam, kde mu ostatní hovorili, že je to nemožné. Vďaka vytrvalosti a svojej tvrdej práci sa aj napriek počiatočným ťažkostiam pri obnovovaní opustenej a zanedbanej farmy ukázalo, že jeho intuícia je správna a kombinácia nadmorskej výšky a zloženia pôdy je ideálna pre pestovanie vysoko kvalitnej kávy. Okrem toho svojim príkladom ukazuje, ako je možné pestovať a spracovávať kávu s ohľadom na ochranu prostredia, v ktorom žijú tisíce druhov živočíchov, medzi nimi aj ohrozený andský medveď.
—
Táto káva je limitovaná edícia, preto ju predávame len v baleniach po 250 g.
—
Oblasť: Antioquia
Nadmorská výška: 1900 m n.m.
Odroda: Caturra, Chiroso
Spracovanie: Anaerobic Honey
Príprava: univerzálna, filter
Stupeň praženia: filter / medium
Chuťový profil: kvetinová aróma, mandarinky, trstinový cukor, višne, citrónová tráva
—
Mletie:
— velmi hrubé mletie — Cold brew
— hrubé mletie — filtrácia cez sitko — french press, Chemex, cupping
— stredné mletie — Vacuum pot, Hario V60, Pour Over
— jemné (univerzálne) mletie — moka, domáce espresso, aeropress, klasické zalievanie
— veľmi jemné mletia - profesionálne espresso, džezva