€13,90
/ balenie
€11,68
bez DPH
Ovocná a zároveň zamatovo krémová. Taká je výnimočná guatemalská káva prinášajúca tóny mliečnej čokolády, karamelu a šťavnatý nádych jablka a limetky. Výsledkom tejto kombinácie je unikátne vyvážená chuť. Káva, ktorá zaujme nielen aj svojím príbehom.
Plantáž Pampojilá sa nachádza v jednom z najmalebnejších horských regiónov Guatemaly pri legendárnom jazere Atitlán obklopenom tromi majestátnymi sopkami. Káva tu rastie v jedinečnom mikroklíme.
Kávovníky rastú v tieni stromov nazývaných Chalúm. Ide o druh strukoviny, ktorý má schopnosť premieňať dusík v pôde na aminokyseliny slúžiace ako prírodné hnojivo. Práve preto sa v tomto regióne nepoužívajú priemyselné hnojivá. Susedná prírodná rezervácia s prastarými lesmi a bohatou faunou dotvára autentický charakter tohto miesta.
Na spracovanie sa vyberajú len dokonale zrelé čerešne, ktoré spĺňajú požadovanú sladkosť podľa Brix testu. Tie sa najprv prepláchnu vodou, aby sa oddelili defekty, a následne sa sušia na slnku približne sedem dní. Dosušiť sa nechajú v tieni, kým nedosiahnu ideálnu vlhkosť pre skladovanie.
Finca Pampojilá bola založená a oficiálne zaregistrovaná koncom 19. storočia. Už viac než 150 rokov sa tu pestuje káva v krásnych horách na južnej strane jazera Atitlán. Farma je po celé desaťročia známa produkciou vysokokvalitnej kávy. V roku 2012 fincu obnovila rodina Herrerovcov po škodách spôsobených tropickou búrkou Agatha. Vysadila kvalitnejšie odrody kávy arabika, čo rýchlo prinieslo zlepšenie produkcie a kvality. Modernizáciou prešla aj spracovateľská stanica. Inovácia, excelentnosť, udržateľnosť a spoločenská zodpovednosť sú základom tohto rodinného podniku.
—
Oblasť: Atitlán, Sololá
Producent: Alex Herrera, Finca Pampojilá
Nadmorská výška: 1500 - 1700 m n.m.
Odroda: arabica 100%
Odroda: Bourbon, Catuai, Caturra
Spracovanie: natural
Príprava: univerzálna
Stupeň praženia: omni roast
Chuťový profil: mliečna čokoláda, karamel, jablko, limetka